Yhteistyö

Urheilijoiden rahoituksesta tai sen puutteesta on jälleen kova keskustelu käynnissä, ja minua aina kiinnostaa mitä voi tehdä itse, sillä se on asia, mihin voi vaikuttaa 100%. Ei me urheilijat voida odottaa, että joku hoitaa asiat valmiiksi puolesta tai että rahat urheilun rahoittamiseen tippuu taivaalta syliin.

Siksi heitin Twitterissä ilmoille suurelle yleisölle ajatuksen, jota olemme vieneet jo käytäntöön uuden yhteistyön merkeissä, että auttaisiko jos urheilijoita koulutetaan tuotteistamaan ja myymään osaamistaan yrityksille.

Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla toimiva Myynninmaailma, joka auttaa yrityksiä markkinoinnin ja myynnin tehostamisessa, otti minuun keväällä yhteyttä. Tapasimme yrityksen toimitusjohtaja Mikko Isoniemen kanssa ja puhuimme heti samaa kieltä mitä urheilumaailma kaipaa: toimintaedyllytyksiä, suomeksi sanottuna rahaa, urheilijoille. Urheilijoilla ei kuitenkaan ehkä ole tätä brändäyksen, tuotteistamisen ja myynnin osaamista, joiden avulla urheilija voi luoda olennaista lisäarvoa yrityksille urheilutuloksensa rinnalle.

Minusta tämä on loistava idea kaikinpuolin, koska tällöin urheilija saa kallisarvoista oppia miten asiat hoidetaan. Ja mikä parasta, nämä opit jäävät loppuelämäksi käyttöön ja niistä on ihan varmasti hyötyä myös urheilu-uran jälkeen!

”Where there’s a will there’s a way”

Yhteistyökumppanien hankkiminen on helpompaa, kun tietää mitä tekee. Olen itse käynyt sen enempää asiasta tietämättä kuusi vuotta sitten ponnisteluja vaatineen yhteistyökumppanien hakukierroksen, joten tiedän, että se voi olla todella kovaa hommaa.

Nyt taasen olen jokaisen urheiljan kauhutilanteessa eli en päässyt kilpailemaan koko kesänä. En uskalla edes kirjoittaa mitä se tarkoittaa minulle euroissa, mutta käytännössä koko vuoden urheilubudjettia. Palo ja halu urheilua kohtaan on kuitenkin niin kova, että on suorastaan pakko keksiä jotain muuta ja olen kiitollinen, että Myynninmaailma tuli apuun tässä kohtaa ja matkaa kanssani kohti MM-Lontoota 2017.

Mikko, sekä kaikki jotka olen tavannut Myynninmaailman henkilöstöstä, ovat huipputyyppejä ja olen tosi innoissani saadessani olla mukana tässä ainutlaatuisessa yhteistyökuviossa ja näin luomassa uutta. Tähän astinen yhteistyö on sisältänyt mm. some- ja tuotteistamissparrausta ja tästä on ollut jo nyt mitattavaa konkreettista hyötyä.

Siispä maajoukkuetason yksilöurheilija, nyt sinulla on huikea mahdollisuus kasvattaa osaamistasi ja päästä mukaan Team Myynninmaailmaan

myynninmaailma_cr

Hakulomake löytyy täältä!

Twitterin voima

Tähän loppuun vielä hauska sattumus liittyen mitä tapahtui, kun olin twiitannut tuon alussa mainitun asian. Lähdin eilen treenaamaan klo 17 ja tulin kotiin klo 20.30 ja siinä välissä Twitter oli laulanut n. 50 ilmoitusta ja huomasin päätyneeni työryhmään suunnittelemaan urheilijoille suunnattua koulutusta urheilijayrittäjyydestä ja -brändäyksestä. Joku otti twiitistäni kopin ja lähti viemään asiaa eteenpäin ja nyt ensimmäinen tapaaminen on jo sovittu. Pidämme varmasti urheilumaailman ajantasalla. Näin muutetaan maailmaa! 😀

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment