Huippurinki 2019

Huippurinki 2019 on valittu 42 hakijan joukosta ja mentorointi on päässyt hyvään vauhtiin!

Mukana on seitsemän upeaa nuorta urheilijaa, jotka haluavat kasvaa huippu-urheilijan polulla.

Mentori, Sanna Kämäräinen

Laji: Kiekonheitto, Lapinlahden Veto

Unelma/tavoite urheilussa: Päästä heittämään MM- ja Olympiafinaaleissa.

Tärkeä hetki omalta urheilu-uralta: Ennätyksen heittäminen EM-finaalissa v. 2014 vuosien työn jälkeen, koska se näytti itselle, että kaikki on mahdollista. Viime kesän paluu kilpakentille  pitkän loukkaantumiskierteen jälkeen oli myös iso juttu, koska ura saikin jatkua vielä täydellä höyryllä.

Vilma Paakkala

Laji: Kiekonheitto, Espoon Tapiot

Unelma/tavoite urheilussa: Lähitulevaisuuden tavoitteenani on lyödä läpi aikuisten sarjoissa ensin kansallisella tasolla ja sitten kansainvälisellä tasolla. Tavoitteenani on nousta Kalevan kisojen menestyjäksi ja Ruotsin kaatajaksi Ruotsiotteluun. Parin seuraavan vuoden tavoitteenani on kehittyä EM-rajan rikkojaksi ja päästä debytoimaan aikuisten arvokisoissa. Pidemmän aikavälin tavoitteeni ja unelmani on heittää reilusti päälle 60m ja kasvaa osallistujasta menestyjäksi.

Tärkeä hetki omalta urheilu-uralta: 
Vuoden 2017 N22 SM-hallien flowtripla eli ennätys, nuorten EM-raja & suomenmestaruus.

Salla Laukkanen

Laji: Kestävyysjuoksu, Lahden Ahkera

Unelma/tavoite urheilussa: Ensi kesällä tavoitteenani on päästä U20 EM-kisoihin ja menestyä siellä. Tulevaisuudessa tavoitteenani on päästä Olympialaisiin. Matka voi olla pitkä, mutta kaikki on sen arvoista.

Tärkeä hetki omalta urheilu-uralta: Viime kesänä pääsin kisaamaan nuorten MM-kisoihin, joka on tähän mennessä ollut urani huippukohta. Vaikka kisat olivat minulle vielä melko kovatasoiset, sain sieltä hyvää kokemusta tulevaisuutta varten.

Motto: Urheilla tosissaan, mutta ilon kautta.

Enni Nurmi

Laji: Kilpakävely, Espoon Tapiot

Unelma/tavoite urheilussa: Pystyä harjoittelemaan terveenä ja sitä kautta saavuttaa oma maksimaalinen tulos. Tavoitteenani on myös päästä aikuisten arvokisoihin ja tehdä siellä ennätys.

Jokin itselle tärkeä hetki omalta urheilu-uralta: Näitä on monia, mutta parhaana hetkenä 2015 Kalevan kisojen hopea.

Motto: Menestys on siirtymistä epäonnistumisesta toiseen menettämättä innostustaan.

Ellinoora Karvinen

Laji: 100m aidat, Savonlinnan Riento

Unelma/tavoite urheilussa: Tavoite urheilussa on kehittyä aitajuoksijana, mutta myös ihmisenä ja tätä kautta saavuttaa mahdollisimman kovia tuloksia. Kaikki tärkeät kilpailut ja arvokisat sytyttää mua ja ehkä yksi tavoite voisikin myös olla joku superonnistuminen jossain arvokisassa.

Tärkeä hetki omalta urheilu-uralta: Ehkä kaikista mieleenpainuvin hetki tähän mennessä on ollut ensimmäinen arvokisa, Euroopan nuorten olympiafestivaalit Georgiassa 16-vuotiaana, jolloin sain kisata ekaa kertaa suomivaatteissa. Olympiakylän, hienojen avajaisten ja kisan lisäksi matka oli tosi opettavainen, esim. Ruotsissa järjestetyn viimeistelyleirin ja tosi erilaisten kisaolosuhteiden vuoksi.

Elina Kinnunen

Laji: Keihäänheitto, Uudenkaupungin Kenttäkarhut

Unelma/tavoite urheilussa: Haluan menestyä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla sekä menestyä aikuisten arvokisoissa. Tavoitteeni on nousta yhdeksi Suomen parhaimmista  naiskeihäänheittäjistä.

Tärkeä hetki omalta urheilu-uralta: Tärkein hetki tähän mennessä urallani on 2018 koti U20 MM-kisojen finaali Tampereella. Olin kisoissa seitsemäs ja tein kauden parhaan tuloksen. Finaalista erityisen teki tunnelma ja kannustus.

Anna Hämäläinen

Laji: 200m, Seinäjoen Seudun Urheilijat

Tavoite: Tokio 2020

Tärkeä hetki omalta urheilu-uralla: muutaman vuoden kilpailutauon jälkeen 2016 Kalevan Kisoissa kultaa 100m&200m.

Nea Mattila

Laji: 400m aj, HIFK

Unelma/tavoite urheilussa: Olympialaisiin pääsy

Tärkeä hetki omalta urheilu-uralta: Ruotsi-ottelun voitto ja oman ennätyksen tekeminen kotiyleisön edessä oli mieletön kokemus!

Lue täältä fiiliksiä ensimmäistä tapaamisesta!

Katso uutinen tästä linkistä:  Linkki uutiseen sivuille yleisurheilu.fi